5 dagelijkse schoonmaakklusjes

schoonmaken
Iedereen maakt zijn of haar huis regelmatig schoon, maar sommige dingen hebben iets meer aandacht nodig. Zo zijn er dingen in je huis die je dagelijks gebruikt en dus vaker moeten worden schoon gemaakt;. In dit blog vertellen we je graag de 5 dagelijkse schoonmaakklusjes.

Welke dingen moet je elke dag schoonmaken?

In je huis zijn natuurlijk een hele hoop verschillende dingen die je dagelijks gebruikt. Maar niet elk ding hoef je elke dag schoon te maken. Daarom hebben wij van Plein, 5 verschillende dingen uitgekozen die je elke dag zou moeten schoonmaken.

1. Wastafel

ajax schoonmaakdoekjesDe eerste op ons lijstje is de wastafel. Elke dag komen er meerdere mensen bij de wastafel om hun vieze handen weer schoon te wassen, maar ook om hun gezicht te wassen en de tanden te poetsen. Bij de wastafel zwerven dus veel bacteriën rond. Om deze bacteriën weg te krijgen zal je deze plek elke dag moeten schoonmaken. Dit kan simpelweg gewoon met een handig vochtig doekje.

2. Koffiezetapparaat

Veel mensen willen ’s ochtends opstaan met een lekker bakje koffie. Het is erg belangrijk dat je je koffiezetapparaat na gebruik goed schoonmaakt. De afkoelende koffie trekt door de temperatuur een hele hoop bacteriën aan. Als je je koffiezetapparaat niet even met een doekje afneemt, zullen de bacteriën er blijven zitten.

3. Onderkant van je tas

Voor velen van ons, voornamelijk dames, zijn jij en je tas onafscheidelijk. Overal neem je deze tas mee naar toe: in de trein, op je werk, naar de WC en uiteindelijk weer thuis. Je tas komt eigenlijk overal waar jij ook komt en daarom hoort je tas elke dag te worden schoongemaakt. Doordat je je tas overal neerlegt, zal de onderkant volzitten met bacteriën. Daarom zal je deze onderkant elke dag moeten worden schoongemaakt.

4.. Aanrecht

cif keukenreinigerTot slot, het aanrecht. Elke dag maak je je eten weer klaar op het aanrecht. Daarnaast is het aanrecht ook vaak een plek waar je alles maar dumpt, zoals je sleutels, de post of de vuile vaat. De kans is dus aanwezig dat daar bacteriën gaan groeien. Maak het aanrecht daarom elke dag schoon met een vaatdoekje en een speciale keukenreiniger.

5. Nachtkastje

Dan komt het volgende dingetje wat je elke dag moet schoonmaken, namelijk het nachtkastje. Elke nacht ga je slapen naast je nachtkastje, en ligt je hoofd hier dus dicht bij. Daarom is het erg belangrijk dat je nachtkastje stofvrij is. Is je nachtkastje niet stofvrij dan zal je elke avond ongemerkt stof in ademen, en dat is niet goed voor je gezondheid. De stofdoekjes van Swiffer zijn gemakkelijk in gebruik en zorgen voor een stofvrij nachtkastje.

Succes met deze dagelijkse schoonmaakklusjes!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *