Gourmetlucht voorkomen

gourmetlucht voorkomen
Gourmetten, steengrillen of fonduen met kerst, Oud&Nieuw, Pasen of Pinksteren is voor velen een vaste traditie. Daarentegen is het ook nog eens erg lekker. Het enige probleem van gourmetten, steengrillen of fonduen is dat er een sterk aanwezige blauwe baklucht achterblijft na afloop. Wij van Plein snappen dat dat erg vervelend kan zijn, dus daarom hebben wij een aantal tips opgesteld zodat jouw huis weer snel gourmetlucht vrij is.

Gourmetlucht voorkomen

Ventileren

De eerste tip is ventileren. Voordat je gaat beginnen met gourmetten is het belangrijk dat je de afzuigkap aanzet. Ook kun je tijdens het gourmetten een paar ramen open zetten zodat de blauwe gourmetlucht naar buiten kan. Hierdoor blijft de baklucht minder in de woonkamer hangen. Alleen is het in Nederland nooit zulk lekker weer dus dan wordt het al snel koud. Hierdoor heeft Plein voor jullie nog een aantal andere oplossingen bedacht.

Azijn

Azijn helpt erg goed bij het opnemen van ongewenste geuren dus ook bij gourmetlucht. Dit kan je op twee manieren doen. Allereerst kan je een schoteltje vullen met azijn, vervolgens leg je hier een sponsje in. Dit zal de baklucht goed opnemen en gaat je kamer weer beter ruiken. De andere manier is door een pannetje te vullen met water en daar azijn bij te doen. Dit pannetje laat je dan zachtjes koken. Ook op deze manier zal de gourmetlucht verdwijnen.

Wasverzachter

Wat ook een goede oplossing is voor de blauwe lucht na het gourmetten, is door een pannetje met wasverzachter heel zacht op het vuur te laten koken. Binnen enkele minuten zal je huis weer heerlijk ruiken en is de gourmetlucht verdwenen.

Koffie

Dit is een van de makkelijkste oplossingen, namelijk koffie. Mensen zullen na het gourmetten vast wel een bak koffie willen. Koffie neutraliseert namelijk de geur en daarmee verdwijnt de gourmetlucht. Wil er niemand koffie? Dan kan je koffie altijd in een schaal schenken of je kunt de koffiebonen laten verdampen op een laag pitje.

Geurkaarsen

(Geur)kaarsen aansteken tijdens het gourmetten is natuurlijk erg sfeervol, maar tegelijkertijd helpt dit ook de gourmetlucht te laten verdwijnen. Daarnaast kan je ook geurstokjes aansteken.

Met deze tips is je huis zo weer gourmetlucht vrij!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *