Hoe vetvlekken verwijderen?

vetvlekken verwijderenHet overkomt iedereen wel eens dat er een vetvlek op een kledingstuk of meubel komt. Je kunt vervelende vetvlekken het beste direct behandelen, om te voorkomen dat de vetvlek zicht gaat hechten aan het textiel. Er is een aantal handige tips om vetvlekken snel en effectief te verwijderen.

Vetvlekken verwijderen met afwasmiddel

Een van de meest gebruikelijke tips die wij kunnen geven is het gebruiken van afwasmiddel. De sterk ontvettende werking van afwasmiddel verwijdert niet alleen vetvlekken van je vaat, maar ook van textiel

  1. Dep met een paar druppels afwasmiddel voorzichtig op de vetvlekken
  2. Maak dit vervolgens vochtig
  3. Circa 10 minuten in laten trekken en vervolgens direct wassen

Vetvlekken verwijderen met wasmiddel

Het ligt voor de hand, maar (vloeibaar) wasmiddel kan goed gebruikt worden om vetvlekken te verwijderen. De concentratie wasmiddel op de vetvlek, versterkt de reinigende kracht bij het wassen.

  1. Breng ruim wasmiddel aan op de vetvlek
  2. Maak de plek licht vochtig
  3. Circa 10 minuten laten intrekken en vervolgens direct wassen

Vetvlekken verwijderen met vlekverwijderaar

De meest effectieve manier om vetvlekken te verwijderen uit textiel, is met een geschikte vlekverwijderaar. Gebruik een universele vlekverwijderaar of een nog krachtigere vlekverwijderaar speciaal tegen vetvlekken.

  1. Spray of dep de vlek in met vlekverwijderaar
  2. Kort laten intrekken en vervolgens direct wassen met wasmiddel

Vetvlekken verwijderen uit Suede

Als er vetvlekken zitten op een suède stof dan is het verstandig om de vlekken te verwijderen met azijn. Doe een klein beetje azijn op een tandenborstel en wrijf heel erg rustig over de vetvlek heen. Als dit niet voorzichtig gebeurt dan zal de vetvlek zich uitbreiden.

Extra tips

  • Daarnaast kan je ook nog met huis tuin en keuken artikelen vetvlekken verwijderen. Dit kan door een citroen in schijfjes te snijden en dan met dit schijfje over de vetvlekken te gaan.
  • Bij oudere hardnekkige vetvlekken kan wasbenzine gebruikt worden om vlekken te verwijderen. Vervolgens meewassen met de overige was. Let op: wasbenzine kan textiel beschadigen.

Heb jij nog meer tips? deel deze graag in een reactie. Kijk voor alle vlekverwijderaars en wasmiddelen in de shop van Huishoudplein.nl

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *