Honden- en kattenharen verwijderen

hondenhaar en kattenhaar verwijderen
Het hebben van huisdieren is heel erg leuk maar helaas zit er ook een nadeel bij, namelijk de haren. Honden en katten verliezen nou eenmaal veel haren. Deze blijven dan allemaal zwerven in je huis. De haren van je hond of kat zijn vaak lastig te verwijderen van de vloer, het tapijt, kleren en meubels. Daarom hebben wij van Plein een aantal handige tips opgesteld zodat jij honden- en kattenhaar gemakkelijk kan verwijderen. Lees hieronder welke tips dat zijn!

Hoe verwijder je honden- en kattenharen?

Tip 1: Borstelen

De eerste tip die wij geven is: borstel je kat of hond regelmatig. Door dit te doen zorg je ervoor dat loszittende haren uit de vacht worden gekamd. En zo kunnen deze niet meer rondslingeren in je huis. Daarnaast vinden de dieren het borstelen vaak ook nog eens prettig.

Tip 2: Gebruik een handschoen

Veel mensen gebruiken kledingrollers of plakband om de haren van je kleding af te krijgen, echter werkt dit alleen bij kleine hoeveelheden. Om grotere hoeveelheden eraf te halen, kan je beter een rubberen schoonmaakhandschoen gebruiken. Door met de handschoen over de haren te vegen, komt er een statische lading vrij. Deze statische lading zorgt ervoor dat de haren van je kleren afgaan.

Tip 3: Kunststof borstel

Als je tapijt onder de honden- en kattenharen zit, kun je met een kunststof borstel deze haren verwijderen. Dit komt doordat deze kunststof borstel elektronisch geladen is.

Tip 4: Stofzuigen

Het is niet belangrijk hoe vaak je stofzuigt, maar de manier hoe je dat doet. Door in een tegengestelde richting te zuigen komen ook vastzittende haren in je vloerkleed/ tapijt los.

Tip 5: Meubelwas

Krijg je de haren moeilijk van de houten meubels af? Gebruik dan wat meubelwas. Doe wat meubelwas op een doek en wrijf dit over de houten meubels. Het oppervlak wordt glad waardoor de haren zullen verdwijnen.

Tip 6: Microvezeldoekje

Een microvezeldoekje kun je voor veel verschillende schoonmaaktaken gebruiken, zo ook voor het verwijderen van haren. Lees hier meer over de werking van de microvezeldoekjes.

Tip 7: Puimsteen

Puimsteen is een vulkanisch gesteente wat je kunt gebruiken om ruwe plekken op je lichaam, zoals eelt, te verzorgen. Daarnaast werkt puimsteen erg goed bij het opvangen van haren.

Tip 8: Wasmand

Zorg ervoor dat je de wasmand dierenproof maakt. Dit houdt in dat je moet zorgen dat je huisdier niet bij de wasmand kan komen. Velen huisdieren zullen hier in gaan liggen waardoor er heel veel haar op je kleding komt.

Wij hopen jou met deze tips voldoende te hebben geholpen om honden- en kattenhaar te verwijderen!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *