Tips om je huis lekker koel te houden!

huis koel houden
In de zomer kan het in Nederland zomaar weer erg warm worden. Overdag kun je dan lekker in de zon liggen of zelfs naar het strand gaan, echter ’s avonds is de warmte een stuk minder leuk. In de avond kan je vaak niet slapen door de warmte terwijl je wel een goede nachtrust nodig hebt om de volgende dag weer fit te zijn. Daarom heeft Plein een aantal handige tips opgesteld om je huis lekker koel te houden.

Tips om je huis koel te houden

Tip 1: Houd ramen en deuren gesloten

Je zou misschien denken dat het helpt om je ramen en deuren open te zetten, zodat er een tochtje naar binnen kan waaien. Echter wordt je huis zo niet koeler. Juist door je ramen en deuren gesloten te houden, kan er geen warme buitenlucht naar binnen. En zo houd je dus de koele binnenlucht vast. Ook door de gordijnen en de zonwering te sluiten maak je het in huis koeler.

Tip 2: Apparaten uit

Apparaten produceren en trekken warmte aan terwijl je juist wilt dat het koeler wordt in je huis. Zet daarom alle apparaten die je eigenlijk niet nodig hebt gewoon uit.

Tip 3: Katoen

Als het zomer is, verwisselen veel mensen hun dikke dekbed voor een dun laken. Als je het echt goed wilt doen moet je ook kijken naar welk materiaal je wanneer wilt gebruiken. Katoen is namelijk een heel stuk koeler dan bijvoorbeeld polyester.

Tip 4: Lauwe douche

Ga voordat je naar bed gaat nog even onder de lauwe douche staan. Je lichaam zal hierdoor goed afkoelen en zal je heerlijk ontspannen naar bed gaan. Probeer alleen de kraan niet koud te zetten want dan zal je lichaam alleen maar harder werken om je weer warm te krijgen.

Tip 5: Air conditioning

De allerbeste oplossing is natuurlijk om een air conditioning aan te schaffen. Helaas is dit vaak een dure uitgave.

Tip 6: Ventilator

Als het echt warm is, doet een ventilator vaak zijn werk niet goed genoeg. Maar van je ventilator kan je ook een airco maken, namelijk door er een bak ijs voor te zetten. Van het smeltende ijs komt een koude lucht af, en de ventilator blaast deze lucht door je kamer. Deze oplossing is een stuk goedkoper dan de air conditioning.

Tip 7: Koelkussen

Als je hoofd heet is dan volgt de rest van je lichaam vaak ook. Zorg daarom dat je hoofd koel blijft. Neem bijvoorbeeld een boekweit kussen, boekweit houdt namelijk minder warmte vast.

Tip 8: Hoofd koel houden

Je moet zorgen dat je hoofd koel blijft zoals hierboven al was vernoemd. Dit kun je ook doen doormiddel van een nat washandje op je hoofd te leggen. Ook kun je een natte handdoek gebruiken. Dit is een simpele manier voor verkoeling.

Tip 9: Beneden slapen

Warme lucht in je huis stijgt naar boven, daardoor is het extra warm bijvoorbeeld op zolder. Heb je meerdere beschikbare kamers in huis? Zorg dan dat je niet op de bovenste etage slaapt.

Tip 10: Kruik

In de winter helpt een kruik je om je warm te houden en in de zomer kun je de kruik gebruiken om je af te koelen. Vul de kruik met water en zet deze dan vervolgens in de vriezer. Haal deze er dan in de avond uit en je hebt een verkoeling voor in bed!

Wij hopen jou voldoende tips te hebben gegeven om je huis weer zo koel mogelijk te houden!

2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *