8 tips voor het opruimen van je huis

huis opruimen
Niet iedereen vindt opruimen even leuk, maar helaas moet het toch gedaan worden. Het huis opruimen kan een hele opgave zijn als je het eigenlijk nooit bij houdt. Daarom is het goed om het opruimen van je huis constant bij te houden, dan is het niet steeds zo veel werk. Voor de mensen die het toch lastig vinden om uit zichzelf het huis op te ruimen, heeft Plein 8 tips opgesteld waarmee je binnen no-time een schoon huis hebt.

Tips om je huis op te ruimen

Tip 1: Maak een plan

Zorg dat je van te voren een duidelijk plan hebt gemaakt voor wat je allemaal gaat opruimen. Door dit te doen weet je precies wat je wilt gaan doen en zal je niet snel afgeleid raken door andere klussen. Hierdoor zal de klus sneller klaar zijn en heb je tijd over voor andere dingen.

Tip 2: Gooi dingen weg

Als je gaat opruimen, moet je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom is het van groot belang dat je dingen weggooit die je niet meer gebruikt. Probeer dus zoveel mogelijk weg te gooien omdat je het anders weer ergens opbergt en het nooit meer gebruikt.

Tip 3: Sorteer je spullen

Probeer tijdens het opruimen zoveel mogelijk te sorteren. Maak dan een stapeltje die je wilt houden, eentje die je weg kan geven en eentje die je weggooit. Zo ruim je niet alleen je huis op, maar maak je ook nog eens anderen blij.

Tip 4: Verdeel het

Een hele dag opruimen is eigenlijk niet te doen. Probeer daarom het opruimen in kortere tijd maar wel vaker te doen. Zo ben je minder moe en houd je het opruimen een beetje bij.

Tip 5: Gebruik alle opslagruimtes

Doordat je je huis opruimt, moet je vaak ook dingen weer opbergen. Spullen kunnen nou eenmaal veel ruimte in beslag nemen. Zorg daarom dat je alle mogelijke opslagruimtes in je huis gebruikt. Grote kasten zijn daarentegen wel beter dan allemaal kleine losse laatjes.

Tip 6: Ieder zijn eigen kamer

In het huis zijn er een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals de badkamer, keuken en de woonkamer. Deze ruimtes houd je met zijn allen schoon. Maar naast deze ruimtes heb je ook privéruimtes, zoals de slaapkamers. De slaapkamers moeten worden schoongemaakt door de mensen die daar in slapen. Zo is het minder werk voor degene die het anders in zijn eentje moest doen.

Tip 7: Direct opruimen

Probeer alles direct op te ruimen, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Zodra je iets hebt gebruikt, ruim je het daarna direct weer op. Uiteindelijk zal dit jou veel tijd schelen met opruimen.

Tip 8: Maak opslagplekjes goed leeg

Iedereen heeft in zijn huis wel een aantal van die plekjes waar je alles neerlegt. Je moet iets opruimen en dan gooi je het wel weer in die ene kast. Probeer deze plekken een keer goed op te ruimen en alle onnodige dingen weg te gooien. Zo is er weer meer ruimte voor andere bruikbare spullen.

Wij hopen dat je door deze tips beter je huis kan opruimen! Neem ook nog een kijkje op de site van Plein.nl, er staan hier genoeg producten op die jou nog verder kunnen helpen!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *