De ideale koelkast indeling

ideale koelkast indeling
Iedereen heeft wel zijn eigen vaste, ideale indeling van je vriezer en koelkast. De vriezer is vrij gemakkelijk in te delen en het maakt allemaal niet zo veel uit hoe je dat doet. Maar bij de koelkast is er wel degelijk een betere manier om het in te delen. In deze blog kom je erachter hoe je zo optimaal mogelijk je eten vers kan houden door middel van de ideale koelkast indeling.

Wat is de ideale indeling van je koelkast?

Veel mensen denken dat een goedgeorganiseerde koelkast niks anders is dan producten op een logische volgorde plaatsen. Hierdoor kan je natuurlijk wel sneller je eten vinden alleen dit is nog niet een goedgeorganiseerde koelkast. Het begint namelijk allemaal bij de temperatuur. De temperatuur in de koelkast kan verschillen van 1 tot 4 graden. Hieronder leggen wij haarfijn uit welke producten het beste waar in de koelkast kunnen.

Bovenin

Het is algemeen bekend dat warme lucht lichter is dan koude lucht. Daarom stijgt de warme lucht naar boven. Dit gebeurt dus ook in de koelkast, bovenin de koelkast is het dus het minst koud. Daarom is het verstandig om daar producten te leggen die niet meer gekookt hoeven te worden, zoals vleeswaren, kaas, boter of sauzen.

Midden

Het verschil tussen de middelste plank en de bovenste plank is niet groot. Op de middelste plank kun je ook gerust vleeswaren en andere zuivelproducten neerleggen. De middelste plank is ook ideaal voor verpakkingen die al open zijn gemaakt. Daarnaast kun je taart en gebak ook het beste bewaren op de middelste plank.

Onderin

Onderin is het koudste gedeelte van de koelkast. Hier kun je dan ook het beste rauwe vis, vlees en gevogelte neerleggen. Ook maaltijden die je over hebt van andere dagen kan je hier het beste bewaren. Aangezien deze eerder zullen bederven dan andere producten.

Deur koelkast

In de deur van de koelkast is er altijd ruimte voor frisdrank en andere dranken (ook zuivel dranken). Ook zijn er vaak nog kleine ruimtes waar je bijvoorbeeld je eieren, flesjes en boter in kan doen.

Wij hopen jou met deze blog iets wijzer te hebben gemaakt op het gebied van de indeling van je koelkast!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *