Hoe verwijder je koffievlekken?

koffievlekken verwijderen
Voor velen is een bakje koffie in de ochtend niet meer weg te denken. Het kan dan wel eens voorkomen dat je met je slaperige hoofd koffie over jezelf heen gooit. Schiet niet direct in de stress, koffie krijg je namelijk over het algemeen goed uit je kleren. In deze blog geven wij een aantal verschillende manieren om koffie uit je kleren te krijgen.

Hoe krijg je koffievlekken uit je kleren?

Lauw water

De eerste manier is de meest simpele manier, namelijk met lauw water. Nadat je koffie hebt gemorst, moet je dit kledingstuk direct in een emmer met lauw water leggen. Dit kledingstuk laat je dan even goed weken in het water. Je zal zien dat de koffievlek een heel stuk minder zal zijn, of in sommige gevallen zelfs helemaal zijn verdwenen.

Sodawater

Als je de koffievlek er niet uit krijgt met alleen lauw water, kun je sodawater gebruiken. Sodawater is extreem effectief voor het verwijderen van koffievlekken. Dep een doek in het sodawater en wrijf vervolgens met de doek over de vlek totdat deze weg is.

Vlekverwijderaar

shoutAls je knoeit en daardoor vlekken krijgt is dat natuurlijk erg vervelend. Toch gebeurt dit iedereen wel eens. Gelukkig zijn er volop vlekverwijderaars te koop. Door de instructies te volgen heb je vlekken binnen een mum tijd er weer uit.

Zout

Aangezien je snel moet handelen bij een koffievlek is het handig om iets te kunnen gebruiken wat iedereen thuis heeft. Gelukkig werkt zout erg goed tegen een koffievlek. Strooi een grote hoeveelheid zout over de koffievlek en laat dit even intrekken. Als dit is ingetrekt, haal je de berg zout eraf met een doekje. Je zal zien dat de vlek heel erg verminderd is.

Baking soda

baking sodaBaking soda is ook een handig hulpmiddel om de koffievlek uit je kleren te halen. Maak je kledingstuk nat met een vochtige doek. Strooi vervolgens de baking soda over de gehele vlek. Laat dit vervolgens even intrekken en wrijf dit tenslotte schoon met een droge doek. De vlek zal niet helemaal uit je kledingstuk zijn, maar het is wel maximaal verminderd. Daarna kan je het kledingstuk geheel schoon krijgen in de wasmachine.

Eigeel

Voor veel mensen zal dit als een verrassing komen maar eigeel werkt uitstekend tegen koffievlekken. Allereerst moet je het eigeel geklopt hebben. Dan wrijf je het eigeel op de vlek met behulp van een spons. Dit doe je een minuut lang voordat je de vlek afspoelt met water. Je zal zien dat de vlek verdwenen is.

Wij hopen dat wij jou voldoende hebben geïnformeerd en dat jij vanaf nu koffievlekken er gemakkelijk uit krijgt!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *