Opruimtips voor een opgeruimd huis

opruimtips voor een opgeruimd huisEen opgeruimd huis hebben is erg fijn maar duurt vaak niet lang. Na het opruimen beloof je jezelf om alles op dezelfde plek terug te leggen, maar de praktijk leert dat je spullen toch snel op andere plekken neerlegt. Wij geven je een aantal tips om het huis op te ruimen en opgeruimd te houden.

Opruimtips

  1. Maak elke dag tijd vrij om het huis op te ruimen, een kwartiertje kan al voldoende zijn. Zolang je iedere dag het huis bijhoud stapelt de rommel zich niet op! Heeft u kinderen? Maak dan een afspraak om een X aantal keren per week met z’n allen op te ruimen.
  2. Koop opbergbakken waar je spullen in kwijt kunt, dit oogt opgeruimder dan wanneer alles los staat. Ruim wel eerst alles op en kijk daarna waarvoor eventueel een bak voor nodig is. Opbergbakken zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan lage bakken die je onder een bed kunt schuiven.
  3. Ruim meteen na gebruik alles op. Als je bijvoorbeeld een boek zocht leg dan eerst alles uit de kast terug voor je verder gaat. Na het koken kunnen alle spullen die niet meer nodig zijn de vaatwasser in, waardoor de keuken al een stuk opgeruimder oogt.
  4. Zorg dat zoveel mogelijk spullen een vaste plek krijgen. Maak voor kleine dingen die altijd rondslingeren zoals: Pennen, elastiekjes, clipjes, kladblokjes, plakband etc. een bak of la vrij waar je dit in kan leggen.
  5. Doe op tijd afstand van producten die je nooit gebruikt. Op televisie zie je regelmatig mensen met een verzamelprobleem, overkomt jou dit ook? De gedachte “dit gebruik ik vast ooit nog wel eens” bemoeilijkt het weggooien. Wees streng, gooi spullen die je toch niet gebruikt weg. Hoe groot is de kans dat je het echt nog een keer gebruikt? Als je het zonde vindt om spullen weg weg te gooien, neem het dan bijvoorbeeld naar een rommelmarkt of kringloop. Misschien levert het nog iets op!
  6. Doe niet alles in één keer. Begin bijvoorbeeld met de huiskamer, dan de keuken, de slaapkamer enzovoort.
  7. Maak nu het opgeruimd is meteen schoon! Je kunt de opgeruimde tafel nu eenvoudig blinkend schoon maken!

Alles voor een schoon en fris huis vind je bij Huishoudplein.

Heb jij nog een vraag of goede tip? Deel hem hieronder in een reactie!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *