Rooklucht verwijderen uit huis

rooklucht verwijderen uit huis
Waarschijnlijk ken je wel iemand die rookt of misschien ben je zelf wel iemand die rookt. In Nederland roken ongeveer 3,5 miljoen mensen. Dat is een behoorlijk aantal. Niets is zo vervelend wanneer je met een rooklucht in je huis achterblijft nadat je een feestje gegeven hebt thuis. Of misschien ben je zelf wel gestopt met roken en wil je van de rooklucht af. Maar hoe kom je van de rooklucht af? Ik geef je hieronder vier tips.

Rooklucht verwijderen uit huis

De rooklucht die in huis hangt is vaak helaas al overal ingetrokken. Voor het verwijderen van de rooklucht uit het huis moet je daarom op meerdere dingen letten.

Stap 1: Luchten

Begin als eerst met het luchten van de ruimte. Zet de deuren en ramen open zodat de rooklucht verdreven wordt door frisse lucht.

Stap 2: Ramen en gordijnen

rio schoonmaakazijnIn een huis waar veel in gerookt is, zul je zien dat de muren iets gelig zijn geworden. Na één feestje in huis waarbij gerookt is zul je daar gelukkig niet zo’n last van hebben. Maar naast de muren zijn de ramen en gordijnen ook aangedaan met de rooklucht. Het is daarom verstandig om de ramen te zemen. Dit kan gedaan worden door een beetje azijn toe te voegen aan het sopje. Haal ook de gordijnen van de rails en was de gordijnen in de wasmachine. Voeg naast het wasmiddel in de wasmachine een beetje azijn of soda toe. Azijn heeft namelijk een geur neutraliserende werking en soda helpt om de waskracht te versterken.

Stap 3: Textiel zoals meubels en tapijt

De geur wordt natuurlijk ook opgenomen in textiel, zoals meubels of in je tapijt. Helaas kun je het tapijt niet in de wasmachine doen en niet alle hoezen van stoelen en banken zijn wasbaar.
De oplossing hiervoor is het gebruik van baking soda. Baking soda is een natriumwaterstofcarbonaat, oftewel zuiveringszout. Door het koolzuur dat vrijkomt zodra het in aanraking komt met zuren gaat het beslag of deeg rijzen. Baking soda is dus geschikt om mee te bakken of koken. Maar omdat baking soda een bindende werking heeft, wordt het ook vaak gebruikt in het huishouden. Strooi wat baking soda uit over de oppervlaktes en laat een paar uur intrekken. Hierdoor zal de rooklucht zich binden aan het zuiveringszout. Vervolgens hoef je de soda alleen nog maar met de stofzuiger op te zuigen en de rooklucht is verdwenen.

ecodor ecosmoke ontgeurder

Stap 4: Overige zaken schoonmaken

Neem de overige meubels (zoals de tafels) met een sopje met azijn af. Tenslotte kan je met EcoSmoke Anti-rook Spray de laatste rooklucht verwijderen. EcoSmoke maskeert de geur niet, maar verwijdert de stank door middel van enzyme zodat de nare geur niet meer terugkomt.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *