Schoenen wassen in de wasmachine

schoenen wassen in de wasmachine
Dag in dag uit, elke dag draag je schoenen. Er valt niet alleen te denken aan je alledaagse schoenen, maar ook aan sportschoenen zoals: voetbal-, tennis-, jogging- en andere sportschoenen. Tijdens het sporten transpireer je, maar je voeten natuurlijk ook en dat ruik je in je schoenen. Daarnaast komen je schoenen overal waardoor ze vies worden en heel wat bacteriën met zich meedragen. Geen wonder dat je af en toe je schoenen moet schoonmaken. Je schoenen wassen in de wasmachine is een makkelijke en effectieve manier om je schoenen weer mooi schoon te krijgen. Ik laat je in dit artikel graag zien hoe je dit het beste doet.

Schoenen wassen in de wasmachine

Je kunt je schoenen natuurlijk met de hand schoonmaken, met een borsteltje en een doekje. Maar het schoonmaken van je schoenen kan ook makkelijker, namelijk in de wasmachine! Hieronder vertel ik je waar je op moet letten als je je schoenen in de wasmachine doet.

Let op: leren en suède schoenen kunnen niet in de wasmachine gewassen worden!

Stap 1: Vuil verwijderen

Voordat je je schoenen in de wasmachine doet, kun je het beste je schoenen van het grovere vuil ontdoen, zoals bijvoorbeeld aarde en andere viezigheid op de zool. Dit kun je het beste met een vochtig doekje doen. Voor de hardnekkige plekken kun je eventueel een oude tandenborstel gebruiken.

Stap 2: Veters verwijderen

Haal de veters uit je schoenen voordat je je schoenen in de wasmachine doet. Vaak hebben je veters een andere kleur dan je schoenen waardoor ze kunnen verkleuren. Het beste is om de veters in een waszakje te wassen. Doe de veters niet los in de wasmachine. Indien je geen waszakje hebt kun je eventueel een kussensloop gebruiken.

Stap 3: Wassen in de wasmachine

Nu zijn je schoenen klaar om in de wasmachine gedaan te worden. Je kunt je schoenen in een gewone waszak of kussensloop doen. HG heeft een speciale waszak die bedoelt is voor het wassen van schoenen. De speciale constructie van de waszak zorgt er namelijk voor dat de schoenen niet gaan bonken (ook niet tijdens het centrifugeren!) en voorkomt hiermee slijtage of schade aan de schoenen en trommel. Twee vliegen in één klap dus!

Om de vlekken te verwijderen uit de schoenen kun je een beetje wasmiddel toevoegen. Wil je ook de geur uit je schoenen verwijderen? Voeg dan HG Wasmiddel tegen stinkende sportschoenen toe aan het hoofdwasmiddelbakje.

Stap 4: Drogen

Als je je schoenen in de wasmachine in een normale waszak hebt gewassen, kun je het beste de schoenen buiten ophangen of op een schoon en droog oppervlakte neerzetten. Indien je de speciale schoenen waszak van HG hebt gebruikt, kun je na het wassen de schoenen in de HG waszak laten zitten en deze drogen in de droogtrommel. Op deze manier worden de schoenen gemakkelijk gedroogd en zijn ze weer snel klaar voor gebruik.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *