Toetsenbord schoonmaken

toetsenbord schoonmaken
Bijna iedereen kent het wel in werk of privé: werken op de computer of op de laptop. Gebleken is dat je toetsenbord behoorlijk wat bacteriën bevat. Denk maar aan huidvetten, stof en ander vuil. Volgens een onderzoek zouden er zelfs meer bacteriën op je toetsenbord zitten dan op de wc bril! En misschien komt het ook wel doordat we ons vaak niet bedenken om het toetsenbord (met enige regelmaat) schoon te maken. Niet bepaald hygiënisch dus. Hieronder geef ik wat tips en trucs om je computer of laptop schoon te maken.

Toetsenbord schoonmaken

Het is belangrijk om regelmatig je toetsenbord te reinigen, maar ook het beeldscherm van je laptop of computer kan soms wel een opfrisbeurt gebruiken. Met onderstaande tips wordt het schoonmaken van je toetsenbord heel makkelijk.

Ontdoen van vuil tussen de toetsen

Ken je dat? Dat je soms iets eet of drinkt wanneer je achter je computer zit? Misschien heb je wel eens met drinken geknoeid. Maar wat dacht je van de kruimels die van de etenswaren afkomen? Als deze kruimels op je bureau of tafel vallen dan veeg je deze er gemakkelijk vanaf. Maar dat geldt niet voor de kruimels die tussen de toetsen verdwenen zijn. Je toetsenbord ontdoen van resten kunt je aan de hand van de volgende drie stappen doen:

  1. Keer je toetsenbord of laptop ondersteboven en schud (voorzichtig) heen en weer.
  2. Neem een föhn (of spuitbus met gecomprimeerde lucht) en blaas de hardnekkige restjes tussen het toetsenbord vandaan.
  3. Wil je het echt goed doen? Haal dan alle toetsen één voor één uit het toetsenbord en maak de toetsen en het toetsenbord met een lauw warm sopje met reinigingsmiddel, zoals Dreft, goed schoon. Zorg dat het toetsenbord en de toetsen goed droog zijn voordat je deze weer bevestigt. Het loshalen van de toetsen wordt niet geadviseerd voor een laptop. Tip: maak een foto van het toetsenbord voordat je je toetsen eruit haalt. Wel zo handig.

Het reinigen van het toetsenbord

HG toetsenbordreinigerVoor het verwijderen van de onhygiënische aanslag op je toetsenbord kun je verschillende producten gebruiken die daar geschikt voor zijn. Een voorbeeld van zo’n toetsenbord vriendelijk product is de Toetsenbordreiniger van HG. Dit is een sneldrogende en ontvettende reiniger die speciaal ontwikkeld is om dit soort aanslag snel, effectief en hygiënisch te verwijderen. Koppel voor gebruik het toetsenbord los van de computer of schakel deze geheel uit. Spuit vervolgens HG toetsenbordreiniger op een schone, niet-pluizende doek en reinig hiermee het toetsenbord.

ultra clean touch screen cleaning doekjesJe kunt in plaats van een spray ook kiezen voor een de reinigingsdoekjes van Ultra Clean. Deze individueel verpakte anti bacteriële reinigingsdoekjes zijn minder vochtig dan andere doekjes en kunnen daardoor een beetje droog aanvoelen. Dit hoort echter en ze werken hierdoor het effectiefst!

Beeldscherm reinigen

HG Beeldschermreiniger & BeschermerLet op dat je met het product van HG niét het beeldscherm schoonmaakt. Met de Ultra Clean doekjes kan dit wel. Wil je je beeldscherm niet alleen reinigen maar ook beschermen? Dan kun je de spray HG Beeldschermreiniger & Beschermer gebruiken. Deze spray reinigt het beeldscherm zonder de speciale coating aan te tasten. Tevens wordt tijdens de reiniging met dit product een flinterdunne, onzichtbare beschermlaag aangebracht waardoor het scherm minder snel stof aantrekt. Door de aanwezige UV-beschermingsfactor zal bovendien veroudering van de coating worden tegengegaan.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *