Groene aanslag verwijderen van tuintegels

groene aanslag verwijderen van tuintegels
Groene tegels in de tuin zien er niet mooi uit, het lijkt alsof de tuin niet goed wordt bijgehouden en de tegels kunnen ook nog eens glad zijn als het heeft geregend.  Wanneer er weinig zon in de tuin komt, bijvoorbeeld door de ligging, kan het zijn dat de tuin sneller groen wordt. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de tegels in de tuin schoon te maken. Hieronder volgen een aantal goede manieren:

Hogedrukspuit

Met de hogedrukspuit wordt het vuil makkelijk verwijderd, ook kan het onkruid vaak worden meegenomen. Het nadeel van de hogedrukspuit is alleen dat muren of de schutting onder het vuil komen te zitten door het opspattend vuil. Sommige tegelsoorten kunnen worden aangetast door de kracht, de tegels kunnen de kleur verliezen of beschadigden. Als je twijfelt, vraag dan bij de winkel even na of de tegels geschikt zijn voor hogedruk-reiniging. Houd de spuit niet te dicht op de tegels. Probeer de spuit op gelijke hoogte te houden, hierdoor voorkom je kleurverschillen.

Groene aanslag verwijderen met Schoonmaakazijn

Voor een milieuvriendelijke en goedkope manier kan ook schoonmaakazijn gebruikt worden.

Vul een gieter voor 1/4 deel met azijn en 3/4 deel met water. Besproei nu de tegels en laat het drogen in de zon. Goed laten inwerken, dus niet direct naspoelen. Voor een sterker effect kan je ook 1/2 deel azijn en 1/2 water aanhouden.

Gebruik de azijn puur om ook onkruid te verwijderen. Laat ook hier de azijn goed inwerken. Het onkruid wordt bruin en kan makkelijk worden verwijderd met de bezem. Spuit de tegels af met de tuinslang en de tegels zijn weer mooi en onkruidvrij.

Geen azijn in huis? Meng zout en/of soda in een gieter met heet water. Laat het oplossen en besproei de tegels. Wacht nu weer tot de aanslag losweekt en het onkruid bruin wordt en verwijder met de tuinslang en bezem.

Producten tegen groene aanslag

Er zijn diverse producten op de markt waarmee je gemakkelijk onkruid en groene aanslag kunt verwijderen. Twee veel gekochte effectieve producten zijn:

  • HG Aanslagreiniger – moet het liefst op een dag worden aangebracht wanneer er 2 dagen geen regen wordt verwacht. De HG reiniger trekt in de tegels, verwijdert de aanslag en brengt een laagje aan waardoor de tegels beschermd zijn voor een langere tijd. Naspoelen is niet nodig, de reiniger is niet schadelijk voor gras en planten.
  • Blue Wonder Tegen Groene Aanslag – verwijdert groene aanslag (algen) zonder schrobben of borstelen. Dit product is te gebruiken voor vrijwel elk materiaal, zoals: tegelpaden, muren, daken, ramen, tuinmeubilair, hout en alle kunststoffen.

Tegen onkruid

Met HG onkruidweg kun je gemakkelijk onkruid verwijderen. Dit product is in twee varianten te verkrijgen: een 500 ml spuitflacon en een onkruid concentraat.

  • Spuit de reiniger met het flacon op het onkruid. Binnen 4 dagen is er al verschil merkbaar, het onkruid is bruin geworden. Na 14 dagen is het onkruid (afhankelijk van de grootte) verdwenen.
  • Het gebruik van HG onkruidweg concentraat is voordeliger dan de 500ml spuitfles. Het concentraat bestaat uit 100 ml en is genoeg om 10 liter onkruidweg mee te maken! Je moet alleen zelf een gieter of spuitflacon vullen. Volg dezelfde stappen als bij de flacon.
  • Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzingen.

TIP! Als de tegels erg zijn aangetast en niet meer schoon te krijgen zijn of door zon/erosie de mooie kleur zijn verloren, overweeg dan om de tegels om te draaien. Check wel even of de onderkant geen andere vorm heeft.

Heb jij nog een vraag of goede tip? Deel hem hieronder in een reactie!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *