Wat te doen tegen mieren

wat doen tegen mierenAls je last hebt van een mierenplaag in huis zijn er diverse handige tips om mieren in en rond het huis te bestrijden. Mieren kunnen in voedsel terecht komen, maar brengen over het algemeen geen gezondheidsrisico met zich mee. Fris is het natuurlijk niet, dus hier volgt een aantal handige tips om mieren te verdelgen.

Huismiddelen tegen mieren

  • Mierennest verplaatsen – De meest diervriendelijke manier om mieren te bestrijden is om het nest te verplaatsen. Dit is een flinke klus, omdat je precies moet weten waar het nest zich bevindt. Gebruik een schep om het nest te verplaatsen.
  • Mierennest verplaatsen met bloempot – Plaats omgekeerde bloempotten op de grootste uitgangen van het mierennest. De mieren zullen hun nest in deze potten gaan maken en verplaatsen. Na circa twee weken kan je de potten inclusief nest verplaatsen naar een minder vervelende plaats.
  • Citroen / Limoen tegen mieren – Gebruik de schil van citrusvruchten, zoals sinaasappel, citroen of limoen, mix deze met water in een blender en giet deze in het mierennest. De mieren kunnen slecht tegen deze zure citrusmix.
  • Gist / bakpoeder tegen mieren – Omdat mieren gek zijn op zoetigheid kan je ze daarmee lokken. Doe bijvoorbeeld jam of honing in een bakje, hierbij moet dan nog een beetje water met gist of bakpoeder bij worden toegevoegd. Zet het bakje dicht bij het nest en de mieren zullen op de zoetigheid afkomen. Door de gist of bakpoeder zullen de mieren het niet overleven. Niet erg diervriendelijk, maar wel effectief.
  • Kokend water – Mieren kunnen niet tegen kokend water, voeg eventueel zeepsop toe. Giet het kokende water in het mierennest en herhaal dit enkele keren per dag en meerdere dagen achter elkaar. De meeste mieren zijn op deze manier bestreden en de overige mieren zullen een andere plaats voor hun nest gaan zoeken.

Hoe voorkomen dat mieren bij je huis komen?

  • Water en azijn – Mieren laten een geur achter waardoor andere mieren weten waar ze heen moeten. Door middel van water en azijn kan je deze geur verwijderen, waardoor de mieren de weg niet meer weten.
  • Koper – Mieren houden niet van koper en lopen daar dan ook niet langs of overheen. Leg koperen munten of span een koperdraadje en de mieren zullen zullen deze route meiden.
  • Peper, Ui of knoflook – Mieren schijnen niet te houden van de geur van deze specerijen.
  • Een krijtje – Gebruik een krijtje tegen mieren. Door het zetten van een dikke streep krijt door de looproute van de mieren, blokkeer je de route en gaan de mieren rechtsomkeert.

Deze tips zullen je helpen bij het bestrijden van jouw mieren probleem. Veel succes!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *