Zilver Schoonmaken en Zilver Poetsen

Zilver PoetsenZilveren sieraden, bestek of servies ziet er mooi uit als het glimt. Helaas komt er na een tijdje door de oxidatie een zwart laagje op. Hieronder volgen tips om zilver te poetsen en zo de zilveren voorwerpen weer mooi glimmend en schoon te krijgen.

Zilverpoets

Er zijn veel soorten zilverpoets te verkrijgen. Zilverpoets is speciaal ontwikkeld voor het veilig en mooi oppoetsen van zilveren voorwerpen zoals: Armbanden, kettingen, kandelaars, ringen, bestek, servies etc.

Als je dus op een makkelijke, snelle en veilige manier jouw zilver wilt schoonmaken gebruik je zilverpoets. Lees wel eerst de gebruiksaanwijzing.

Er zijn ook andere manieren met huis, tuin en keuken middeltjes, deze staan hieronder:

As van een sigaret

Met as van een sigaret en een droge doek kun je het zilver poetsen. Doe as op een droge schone doek en wrijf tot het zilver glimt. Was daarna het zilver met water en poets hem goed droog. Anders ruiken de voorwerpen nog lang naar de as. Let op! Deze methode duurt best lang, je moet flink blijven poetsen om tot een glimmend resultaat te komen.

Zilver en Tandpasta

Poets de zilveren voorwerpen op met tandpasta. Smeer een beetje op het voorwerp en blijf wrijven. Na het afspoelen zal het zilver weer glimmen!

Zout/soda, water en aluminiumfolie

Leg onder in een bak aluminiumfolie en leg hier het zilver op. Zorg dat alle voorwerpen het aluminium raken! Doe nu warm water in de bak tot het zilver ondergedompeld is. Voeg nu zout of soda toe. Wacht ongeveer 10/15 minuten en poets het zilver schoon met een droge doek.

Zilver en Cola

Ken jij de truc van de stuiver in de cola? Na één nachtje glimt de stuiver weer als nieuw! Dit kan ook met de zilveren sieraden. Leg deze in een bak/glas met cola en laat deze een nachtje staan. Spoel het zilveren voorwerp af en poets deze met een droge doek.

Let op! Cola kan het zilver aantasten waardoor de waarde daalt en de zwarte laag keert sneller terug.

Wij raden altijd aan om eerst naar een professional te gaan. Zij kunnen jou vertellen welk middel jij het beste kunt gebruiken. Alle bovenstaande manieren zullen het zilver waarschijnlijk laten glimmen maar dit is op eigen risico!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *